vissza

Benkő Dániel

 Szobrot kap Benkő Dániel lantművész, akinek eddig 75 lemeze jelent meg, több mint 100 országban 4000 koncertet adott és munkásságát magas állami kitüntetéssel is elismerték. A hír pikantériája csak az, hogy a három méter magas szobor konkrétabban a modell falloszáról készül. Az 57 éves különc művész az alkotás leleplezésére a kultuszminisztert kérte fel, Budapest főpolgármesteréhez pedig azzal a kéréssel fordult, hogy a művet közterületen, valamelyik parkban helyezzék el. Az ügyet megvitattuk Rokkerékkel is.

Mit szólsz ahhoz Zsolti, hogy Benkő Dániel nemi szervéről három méteres szobrot készítenek?

Hát ha életnagyságú az a szobor akkor le vagyok nyűgözve. Amúgy meg ha nagy tetteket hajtott végre vele, akkor biztos jár is neki az elismerés, mer legjobb tudomásom szerint, akkor kap valaki szobrot, ha letett valami igazán nagy dolgot az asztalra. Mongyuk egy három méteres kékeres már önmagába is elég nagy szám. Elhiheted, nekem van tapasztalatom a dologba, de nehogy félreérts nem azér mer szerepeltem valami vazelin moziba megélhetési okokból, vagy mer új alapokra helyeztem a szexuális identitás tudatomat, hanem mer láttam a Csokirakéta 1-2-3-at, amibe a lányokat kizárólag afroamerikai csődörök hőmérőzték irgalmatlan fecskendőikkel. De háromméterest ott se láttam, mer igaz, hogy kis képernyős Junoszty tévén néztük a Bejmülleréknél, de rajtam volt a nagymuter olvasószemüvege, hogy minden részletet jól lássak.

Na és a néni mit szól ahhoz, hogy a lantművész hímtagját bronzba öntik?

Bronzba? Az fájdalmas lehet. Emlékszek amikor a Zsolti föl akarta dobni a Tecával való hempergéseket, oszt látot valami parázna filmet ahol a gyertya forró fagyújával locsolták meg egymást, hogy nagyobb legyen a gerjedelem, oszt kipróbálta. Eztet én is csak utólag tudtam meg az SZTK-ba, ahova vinni kellett az égés miatt. Mikor először fölüvöltött, aszittem, hogy a Hudálek Gyula kapta rajta a Hudáleknét a gázórással, oszt azt a súlyos testű sertést, súlyos testi sértésben részesítette, ezér át is dörömböltem hozzájuk, oszt montam, hogy: -Aggyál neki Gyula! De aztán megin vonítottak és rájöttem, hogy a Zsolti szobájából jön, de akkor már rohant is ki a nyomorult, mint Zrínyi Szigetvárnál, oszt kikapta a frizsiderből a fagyasztott parajt, hogy azzal hűsítsen, de az kevés volt, mint, ebolásnak az aszpirin. Azér mentünk az SZTK-ba. Taxival, amit én fizettem, hogy a fene essen belé.

Te egyébként Zsolti kinek a szobrát látná szívesen közterületen?

Há most így hírtelenjébe Csisztu Zsuzsa mellszobra ugrik be, mint optimális látnivaló, de mongyuk a “Csicsolína kígyót melenget”című képzőművészeti alkotásba is szívesebben botlanék bele a városban, mint Benkő bácsi viharvert árbócába. Amúgy most jut eszembe, hogy még életében nem nagyon kap senki se szobrot. Ezek szerint a lantművész pallósa végleg kicsorbult? Ha így van béke poraira. Mellesleg ne tartson senki szerénytelennek, de az én szerény igazságosztóm is állt már párszor a parkban. Igaz a kultuszminiszter egyszer sem avatta fel, a vécés Mari a Hörpiből két üveg sörér, annál többször.

info@rokkerzsoltti.hu | 06 20 9734123