vissza

Boksz

 Hiába fogadkozott Mike Tyson, mégis kevésnek bizonyult Lennox Lewis-hoz képest, aki az "Évszázad bokszmeccseként" beharangozott memphisi gálán a nyolcadik menetben kiütötte hírhedt ellenfelét. A profi ökölvívás egyik legismertebb hazai szakértőjét Rokker Zsoltit, valamint nagymamáját, egy villamos megállóban, cigaretta csikk gyűjtés közben zavartuk meg, hogy néhány szót váltsunk a nehézsúlyú gigászok csatájáról.

Mi volt az első reakciód Zsolti, amikor láttad, hogy Tysont kiütötte Lewis?

Hát öcsém, olyan izgatott lettem, hogy széjjelrobbant a markomban a vermutos üveg. Először is mer' csípom a csókát, annyira, hogy a toplistámon a cefre, a csöcsök, a metál és Brusz Lí után ő áll a negyedik helyen…ööö…vagyis az ötödiken. Másrészt mer' fogadtam a hájfej Bejmüllerrel, hogyha veszít a Májki, akkor kölcsönbe adom neki egy pásztorórára a Tecát. Mostan meg remeg a lábom, hogy mikor csenget be hozzánk a pöfeteg, és főleg mit lép majd a Tecus cicus. Persze nem azér', hogy szól esetleg az ombucmannak, mer' sárba tiprom a személyiség jogait, hanem, hogy aszt hiszi, hogy má' nem szeretem, oszt bánatában úgy állcsúcson ver, hogy helyet cserélnek a fogaimban a tömések. Mer' a Tecával szemben még a Lenox Lujíz is kapitulálna. Az lenne az évezred meccse, egy igazi tömeg-verekedés! Már a mérlegelésnél berottyantana a Lenox, mer' olyanok lennének egymás oldalán, mint a Hármas Határ hegy mellett a Mont Evereszt. De frankón.

Na és a néni, megnézte a meccset? És ha igen kinek szurkolt?

Igen, láttam fél szemmel kötögetés közben, ahogy azok a szép szál bokszos legények, lilára verik egymást, és az uramnak szurkoltam, hogy kibírja a szíve a tizenkét menet végignézését, mer' az ő korában már egy papírsárkány eregető verseny is olyan izgalmakkal jár, mint amikor először látott a Hudáleknén bulgár import miniszoknyát. Úgyhogy a doktorunk csak magyar focit engedne neki bámulni, mer' az még el is altatja. De a boksztól az se tudta eltiltani. Mer' fénykorában ő is sokat kakaskodott, volt, hogy mindkét szemén monoklival gyütt haza, aszitték a szomszédok, hogy szemüveget kapott az SZTK-ba'. Egyszer meg összekapott a szódásunkkal, mer' az spórolt a buborékokkal. De rosszul járt az emberem, mer' a Béla, a szódás lova, szájba rúgta, a patkó nyoma meg egy hónapig ott maradt a pofáján, olyan volt mintha éjjel-nappal vigyorogna. De más baja nem igen lett. Hiába, no, nem az a legény aki adja, hanem aki állja!

Értem és köszönöm. És Zsolti szerinted egy ilyen vereség után, mihez kezdhet Mike Tyson?

Ha a visszavágó nem jön neki össze, akkor lehet, hogy szerződteti majd, a mi kettes csiga tévénk, hogy legyen konkurenciája a Kokónak, aki nemrég lett egy másik csatornán, profi bunyósból, amatőr műsorvezető. Persze csak ha lesz hozzá kedve a Májkinak, mer' a pénz má' neki nem téma, még ezér' a padló fogásért is húsz millát kapott, és nem lejbe vagy zlotyiba, hanem amcsi dollárba! Nem tudom, hogy csinálja, mer' velem még sose volt olyan, hogy miután levertek, mint a diót, még nekem virították volna lóvét. Még a TB-től se kaptam egy vasat se, csak a nagymutertől vizes borogatást. Pedig ha annyi millióm lenne, ahány káót benyeltem, én lennék a "magyar nábob", Zsolti a maharadzsa! Dőzsölnék meg jótékonykodnék, mint a menők. Például vennék magamnak egy hazai focicsapatot, oszt' az egész klubot feloszlatnám, hogy segítsem a magyar labdarúgást, mer' ha már eredmények nincsenek, legalább a bukta legyen kevesebb. A pályákat meg bevetném lucernával és teheneket legeltetnék rajtuk, mer' az agyaglábú gyerekek csak viszik a lét, a bocik viszont tejelnek.

info@rokkerzsoltti.hu | 06 20 9734123