vissza

Gyurcsány

 "Akinek egy szobája van, az kettőt, akinek kettő van, az hármat, akinek három, az meg családi házat. Akinek öreg, öregecskedő felesége van, az fiatalabbat érdemelne" - mondta szeptember másodikán egy tévéműsorban Gyurcsány Ferenc. A kijelentés miatt tizenkét női szervezet nyílt levelet tett közzé az egyik napilap keddi számában. A szervezetek a levélben tiltakoznak, mert szerintük a miniszterelnök-jelölt kijelentésével megsértette a nőket. A hír természetesen érzékenyen érintette a Rokker Családot is?

Zsolti te mit szólsz Gyurcsány Ferenc kijelentéséhez, miszerint “Akinek öreg, öregecskedő felesége van, az fiatalabbat érdemelne"?

Hát ugyan az “öregecskedő” szót nem ismerem, de ez mongyuk nem nagy csoda, az én szókincsemmel. Mer pölö az “antiszociális” kifejezésnek is csak asztán néztem utána a szótárba, mikor már fel akartam venni második keresztnevemnek, annyit használták rám. Na de visszatérve a kérdésre, nem tartom olyan durvának a Feri bá dumáját, mer ha mint a vetésforgó cserélődnének a bukszák, mindenki jól járhatna. Akinek eddig hatvan éves volt a babája, az kap egy ötvenest, akinek meg már súrolta a nyolcvanat, de a konyha követ már nem, az megkapja a lepattintott hetvenest. Senki se kallódna el, sőt az új helyen jobban is megbecsülnék. Én nem érzem ebbe a gáz szagot.

A néni is jó ötletnek tartja a miniszter-elnök jelölt elképzelését?

Hogy a rossebbe tartanám annak? Azér mostam, vasaltam, főztem és kínáltam oda a faromat évtizedeken át az uramnak, hogy most becseréljen, mint az üres szifonpatront? Úgyhogy mikor meghallottam ezt a dolgot, össze is hívtam a Nőegyletünk válságstábját, hogy válaszlépéseket tegyünk. Én aztat javasoltam, hogy raboljuk el a Gyurcsányt és kínozzuk meg a Kasuba L. Szilárd és a Pokriftsák Mónika legújabb dalaival, de a többiek aszonták, az már sértené a genfi egyezményt. Végül nem tettünk semmit, mer kezdődött a tévébe az “Édes dundi Valentina”. Aznap egyébként még összevesztem a Halinánéval is, mer bekopogott hozzánk a kezébe kufferral, oszt aszonta , hogy jött leváltani.

Na és Zsolti arról a gondolatról, hogy "Akinek egy szobája van, az kettőt, akinek kettő van, az hármat” érdemel, mi a véleményed?

Hát ezt is ki lehetne terjeszteni a nőügyekre úgy, hogy akinek eddig csak egy csaja volt annak államilag utaljanak ki egy harmadikat és így tovább. Így a Bejmüllernek is lenne végre nője, mer az unokahúga csak szánalomból volt vele. Amúgy otthon még egy szoba is jól jönne, hogy áthordjam bele a mostaniból az üres sörös dobozokat, mer úgy érzem magamat, mint egy timföld gyárba, térdig járunk az alumíniumban. Viszont ha ez így lesz akkor a Gyurcsány úr, mint gyakorló milliomos mit kapna? Még egy volt kormányüdülőt, vagy nagyobbat? Én persze nem sajnálnám tőle. Aki tud az kaszáljon. A Kondrát Feri nagyfaterja is azt csinálta, kaszált egész életében. Meg is látszik a nyugdíján… Ráadásul szénanáthás volt, úgyhogy mindég csöpögött az orrából a “béres” csepp. Na mindegy, az már biztos, ha a Feri bá lesz a nagyvezérünk, unatkozni nem fogunk.

info@rokkerzsoltti.hu | 06 20 9734123