Életrajz Kiadványok Fotók Videók Hangjátékok Írások Képregények Poetix Szanticska Reklám Kapcsolat

Benkõ Dániel

Szobrot kap Benkõ Dániel lantmûvész, akinek eddig 75 lemeze jelent meg, több mint 100 országban 4000 koncertet adott és munkásságát magas állami kitüntetéssel is elismerték. A hír pikantériája csak az, hogy a három méter magas szobor konkrétabban a modell falloszáról készül. Az 57 éves különc mûvész az alkotás leleplezésére a kultuszminisztert kérte fel, Budapest fõpolgármesteréhez pedig azzal a kéréssel fordult, hogy a mûvet közterületen, valamelyik parkban helyezzék el. Az ügyet megvitattuk Rokkerékkel is.

Mit szólsz ahhoz Zsolti, hogy Benkõ Dániel nemi szervérõl három méteres szobrot készítenek?

Hát ha életnagyságú az a szobor akkor le vagyok nyûgözve. Amúgy meg ha nagy tetteket hajtott végre vele, akkor biztos jár is neki az elismerés, mer legjobb tudomásom szerint, akkor kap valaki szobrot, ha letett valami igazán nagy dolgot az asztalra. Mongyuk egy három méteres kékeres már önmagába is elég nagy szám. Elhiheted, nekem van tapasztalatom a dologba, de nehogy félreérts nem azér mer szerepeltem valami vazelin moziba megélhetési okokból, vagy mer új alapokra helyeztem a szexuális identitás tudatomat, hanem mer láttam a Csokirakéta 1-2-3-at, amibe a lányokat kizárólag afroamerikai csõdörök hõmérõzték irgalmatlan fecskendõikkel. De háromméterest ott se láttam, mer igaz, hogy kis képernyõs Junoszty tévén néztük a Bejmülleréknél, de rajtam volt a nagymuter olvasószemüvege, hogy minden részletet jól lássak.

Na és a néni mit szól ahhoz, hogy a lantmûvész hímtagját bronzba öntik?

Bronzba? Az fájdalmas lehet. Emlékszek amikor a Zsolti föl akarta dobni a Tecával való hempergéseket, oszt látot valami parázna filmet ahol a gyertya forró fagyújával locsolták meg egymást, hogy nagyobb legyen a gerjedelem, oszt kipróbálta. Eztet én is csak utólag tudtam meg az SZTK-ba, ahova vinni kellett az égés miatt. Mikor elõször fölüvöltött, aszittem, hogy a Hudálek Gyula kapta rajta a Hudáleknét a gázórással, oszt azt a súlyos testû sertést, súlyos testi sértésben részesítette, ezér át is dörömböltem hozzájuk, oszt montam, hogy: -Aggyál neki Gyula! De aztán megin vonítottak és rájöttem, hogy a Zsolti szobájából jön, de akkor már rohant is ki a nyomorult, mint Zrínyi Szigetvárnál, oszt kikapta a frizsiderbõl a fagyasztott parajt, hogy azzal hûsítsen, de az kevés volt, mint, ebolásnak az aszpirin. Azér mentünk az SZTK-ba. Taxival, amit én fizettem, hogy a fene essen belé.

Te egyébként Zsolti kinek a szobrát látná szívesen közterületen?

Há most így hírtelenjébe Csisztu Zsuzsa mellszobra ugrik be, mint optimális látnivaló, de mongyuk a “Csicsolína kígyót melenget”címû képzõmûvészeti alkotásba is szívesebben botlanék bele a városban, mint Benkõ bácsi viharvert árbócába. Amúgy most jut eszembe, hogy még életében nem nagyon kap senki se szobrot. Ezek szerint a lantmûvész pallósa végleg kicsorbult? Ha így van béke poraira. Mellesleg ne tartson senki szerénytelennek, de az én szerény igazságosztóm is állt már párszor a parkban. Igaz a kultuszminiszter egyszer sem avatta fel, a vécés Mari a Hörpibõl két üveg sörér, annál többször.

Életrajz | Kiadványok | Fotók | Videók | Hangjátékok | Írások | Képregény | Poetix | Szanticska | reklám | Kapcsolat