Életrajz Kiadványok Fotók Videók Hangjátékok Írások Képregények Poetix Szanticska Reklám Kapcsolat

Disznóvágás

Egy Tolna megyei községben emlékezetes lett az idei disznóvágás, mivel a háziak úgy felöntöttek a garatra, hogy képtelenek voltak legyûrni a közel két mázsás sertést, ami végül elmenekült. Azonban nem jutott messzire, a szíve ugyanis nem bírta az izgalmakat és a böllér kése helyett, infarktus végzett vele.

Hallottál már hasonló esetrõl Zsolti?

Nem csak hallottam öcsém, át is éltem. Egyszer a Lali sógor szólt decemberbe, hogy már ölég dagadék a disznaja, el kéne tenni csülök alól, hogy legyen kalbász karácsonyra. Át is mentem a haverokkal, de már akkor gázszag lett mikor kiakartuk terelni a röfit a fürdõszobából, ahol Lali nevelgette süldõ kora óta, mer a szoba-konyhás garzonba máshol nem volt hely. De hiába csalogattuk fánkkal meg sörrel, csak tolatott röfögve a vályúja, vagyis a kád felé, és vadul kaffogott a kezünk után. A végin azér elkaptuk a füleit, de akkor meg kiderült, hogy nem fér át az ajtón. Ki kellett bontani a tokot. Na mikor végre kiküzdöttük a folyosóra, a nyakára dobtam a mûbõr övemet, aminek a csatján egy ízlésesen krómozott mûanyag turul madár volt. Oszt azzal húztuk el a liftig, mer a hetediken voltunk, de kiderült, hogy csak õ fér be egyedül és állítva. Úgy kellett leküldeni, mi meg rohantunk le a lépcsõn, hogy mielõtt a földszintre ér, ottan legyünk.

És sikerült?

Egy túróst. Mire lerobogtunk már kiszállt a liftbõl, legázolta a lépcsõházat mosó házmestert, akinek a felesége is ott állt a nyíló ajtó elõtt, és sóbálvánnyá õszült mikor meglátta a két lábon álló hatalmas ártányt. Azóta erõsen dadog és nehezen alszik. A disznó meg eltûnt, mint Kozsó indián csaja, de szerencsére a hóban látszottak a páros ujjú patanyomok, azokat tudtuk követni. Aztán meghallottuk a sikoltozást a játszótér felöl. Rögtön tudtuk, hogy arra garázdálkodik Zoli, mert így nevezte Lali azt a nagy dögöt. De mire a tetthelyre értünk, már onnét is továbbállt. Csak lerágott répaorrú-széttiport hóembereket, felborult babakocsikat, meg néhány gõzölgõ lepényt hagyott maga után. Személyi sérülés nem történt, csak a Sugovácz csúszott meg az egyik lepényen és csinált egy tíz pontból induló kézenátfordulást, arcra érkezéssel.

Mi lett a történet vége, sikerült nyakon csípni a disznót?

Nem mert hatni kezdett a Lali negyven fokos vegyes házi pálesze, amit vattakabát helyett a hideg ellen vetettünk be. Mikor eltántorogtunk egy parkoló járõrkocsi mellett, a kesztyûtartóban szétdurrantak a szondák. Ráadásul nekem fél kézzel végig tartanom kellett a gatyámat, nehogy leessen. Úgyhogy feladtuk az üldözést. A disznó meg berohant az utca végén az erdõbe, nyakán az övemmel, oszt sose láttuk többet. Abban az évben az ünnepek alatt, mikor jó zsíros oldalas után csorgott a nyálam, kénytelen voltam a Teca derekát tapperolni.

Életrajz | Kiadványok | Fotók | Videók | Hangjátékok | Írások | Képregény | Poetix | Szanticska | reklám | Kapcsolat