Életrajz Kiadványok Fotók Videók Hangjátékok Írások Képregények Poetix Szanticska Reklám Kapcsolat

Koncert

Egy levágott birkafej találta homlokon egy metálzenekar rajongóját, aki túl közel merészkedett a színpadhoz. A srác koponyasérülést szenvedett a koncerten, amelyet a norvégiai Bergenben rendeztek. A death metal banda birkatetem-darabolással akarta feldobni a bulit, amikor az állat feje lerepült és nagy lendülettel az elsõ sorban csápolók közé csapódott. A sérült jelenleg is kórházban lábadozik. Szakértõnket, Rokker Zsoltit kérdeztük az ügy kapcsán.

Zsolti, éltél már át hasonló élményt?

Amikor saját bandámmal a Portoricó Rummal kocerteztünk a Hörpi kerthelyiségében zöldséges ládákból ácsolt ideglenes színpadon, hatalmas 30 fõs tömeg gyûlt össze, mer azt mondtam, hogy mindenkinek fizetek egy kört, aki végighallgat minket, késõbb meg is vertek nagyon, mer persze kamuztam, de ez nem érdekes. Szóval, éppen azt énekeltem, hogy "Aggyá dellát örökbe, dzsekit vennék törökbe" mikor a Teca, akit látványelemnek vittem magammal, eksztázisba esett, meg a színpadra dobált paradicsomok is csúsztattak rajta, szóval a tömegbe vetette magát, és úgy letarolta a gyanútlan és névtelen alkoholistákat, mint kombájn a határt.

Szerinted fontos a látvány egy zenekarnál?

Persze. Fõleg azoknál akik még zenélni se tudnak, mint például mi. Mongyuk olyan sokkoló színpadképet sose tuttunk összehozni, mint mikor a Csonka Pici "táncra" ragadtatja magát, valamelyik ródsón. A nagymuter is látta a régi Dáridóban, oszt fel akarta adni neki postán a botját, mer aszitte mozgáskorlátozott. Mi leginkább a pirotechnikára mentünk rá. Megtanultam lángot köpni is! Eleinte gázolajjal próbálkoztam, de az nem volt kóser, csak az elsõ sorban állók akartak olajos fejjel meglincselni. Asztán kiürítettem otthon a viharlámpát, oszt bepróbálkoztam a petróleummal. De azzal is volt baleset. Pölö mikor a Bejmüller megpörgette maga körül a basszgitárját, oszt gyomron vágott, én meg lenyeltem mindent ami a számba volt. Máskor meg ugyan sikerült a tûzköpés, de meggyulladtak a mûfenyõk a kertben amiket, dekorációnak meg hamutálnak tartottak és mehettem a tulajhoz, hogy Oszkár, volt egy kis tûzkár.

Eredetibb dolgokat is produkáltatok, mint a tûzköpés?

Persze. Már a zenénkben is annyi disszonáns hang van, hogy azzal eleve forradalmasítjuk a zeneelméletet. Csak a Fásy mulatóban lehet hallani annyi fals témát, mint a mi bulijainkon. De mi csak szolídan romboljuk a közízlést, nem darálunk csirkét a színpadon, mint állítólag a Nagy Feró. Nálunk a legdurvább az volt, mikor a Teca balerínának öltözött és papírvirággal a hajában eljátszotta a "dagadt hattyú halálát" Sajna a nagymutert nem tuttam meggyõzni, hogy lépjen fel velünk, mint kísérõ táncos, pedig õ is irgalmatlan tálentum. Egyszer köptetõ teját akart csinálni magának, de zárlatos volt a merülõ forraló zsinórja, és olyan elektrik-bugi szólót levágott a 220-tól, hogy különdíjas lett volna a break világbajnokságon a szenior kategóriába. De ami késik nem múlik, gyere el egy koncertünkre, felejthetetlen élmény lesz.

Életrajz | Kiadványok | Fotók | Videók | Hangjátékok | Írások | Képregény | Poetix | Szanticska | reklám | Kapcsolat