Életrajz Kiadványok Fotók Videók Hangjátékok Írások Képregények Poetix Szanticska Reklám Kapcsolat

Lomtalanítás

Van akinek csak terhére van, van akinek pedig jövedelemforrást jelentenek a lomtalanítások, és vannak olyanok is, akik csak kíváncsiságból böngészik át a lomokat, hátha valamilyen "kincset" lelnek benne. Rokker Zsolti és családja mindhárom kategóriában érintett, hiszen a nagymama irtózik a rumlitól, Zsolti viszonteladóként érintett, a nagyfater pedig mint az õsközösségi társadalom reprezentánsa, a gyûjtögetõ életmód híve.

Úgy hallottuk Zsolti, hogy szereted a lomtalanításokat, igaz ez?

Igaz minden szavad, mint a diagnózisok a nagyfater kórlapján. Végeztem kukabúvár tanfolyamot is. Az elsõ gitáromat is a szemétbõl ástam elõ. Asztán rengeteget játszottam rajta. Megfordítottam és azon snóbliztunk. Amúgy én leginkább olyan dolgokat keresek amit a méhes csávó beveszi kilóra, mint a Teca a korpa tablettát. Az emberek amúgy pazarlóak, tök állat dolgokat kiraknak. A múltkor egy komplett robogót találtam a ház elõtt, nagy mákom volt vele, mer ha egy perccel késõbb szúrom ki, elviszi a postás. Annak is kellett volna, de én voltam a szemfülesebb, két sarkot ugyan futott utánam, de asztán lelassította a guta ütés.

Te is szoktál kipakolni Zsolti, vagy csak turkálsz?

Egyszer mondta nekem a nagymuter, hogy tegyem ki a nagyfater szûrét, mer már nagyon viseltes, ócskaság. Ki is raktam, bár erõsen tiltakozott a papa, oszt csak másnap, mikor a zsernyákok visszatranszportálták, derült ki, hogy csak a régi posztó kabátját kellett volna kiraknom, nem õtet. Egyszer engemet is fölpakoltak a kukások, mer a Hudálekné kidobta a régi erjedt befõttjeit, én meg rájuk vetettem magamat, mint a ganajtúró tehénlepényre. Leittam a levüket, oszt a szeméttelepen tértem magamhoz arra, hogy a sirályok csipkodják a kukacomat, ugyanis pucérra leraboltak, nem volt rajtam semmi csak a vakbél mûtétem helye. Még a tetkó matricáimat is leáztatta valaki.

És a néninek milyen a viszonya a lomtalanításokkal?

Rapszodikus, mint a bélmûködésem. Egyrészt jó, mer akkor a Zsolti bányászkodik valahol, oszt nem a tévé elõtt döglõdik, az orrát kurkászva. Mer ne a napot lopja, lopjon inkább egy mákdarálót, mer az enyimnek a tekerõjét a Hudáleknéjék kurblinak használták, hogy beindíccsák a fapados Moszkvicsukat, oszt eltörték. A buzik! Amúgy rühelem a lomolást, mer rosszarcú népek gyûlnek a kapunk elé, olyanok, hogy a Magda Marinko hozzájuk képest, kisjézus a jászolban. Az uram viszont mindent összeszed, a tüszõs mandula gyulladástól kezdve a néger mûlábig mindent, olyan a szobánk mint egy szatócsbolt. A plafonig ér a sok szemét, ha meg kidobnék valamit, folyamatosan kezd sípolni az uramra kapcsolt EKG monitor, oszt addig válságos az állapota, amíg vissza nem pakolok mindent. Ez van. Most megyünk, veszünk finom ipari tepertõt a kutyaeledelesnél, mer kijött a börtönbõl a Halináné élettársa, oszt meghívtam õket ebédre. Na Isten áldja magukat.

Életrajz | Kiadványok | Fotók | Videók | Hangjátékok | Írások | Képregény | Poetix | Szanticska | reklám | Kapcsolat