Életrajz Kiadványok Fotók Videók Hangjátékok Írások Képregények Poetix Szanticska Reklám Kapcsolat

Téli sport

A téli sportok szerelmesei egész évben azt várják, hogy a hõmérõ fagypont alatti hõmérsékletet mutasson, essen a hó, és végre elõkerüljön a korcsolya, a sí léc, a snowboard. Bár elég rapszodikus az idõjárás, ez idén sincs másképp. Kíváncsiak voltunk vajon Rokker Zsolti, hogy viszonyul a témához?

Hogy állsz a téli sportokkal Zsolti?.

Van amit komálok, van amitõl meg herótom van. A korcsolya például eleinte bejött, mer láttam a profikat, akik úgy téptek, hogy a Tokaj-expressz ahhoz képest temetési menet. Oszt én is száguldani akartam, de kiderült, hogy a ritmikus sportgimnasztikához több közöm van, mert ahogy elõször a jégre botorkáltam, bemutattam egy másfél fordulatos elõre szaltót, homloklebenyes tompítással. Persze nem direkt. Arra már nem emlékszek, hogy megtapsoltak-e, csak az rémlik halványan, hogy egy fehér köpenyes alak azt kérdi tõlem: Hányat mutatok Zsolti? A nagymuter azt mondta, hogy örüljek az agyrázkódásnak, mert így legalább kiderült, hogy van agyam.

És a családból mindenki ilyen suta a jégen mint te?

Én nem suta vagyok öcsém, hanem "kreatív önpusztító". Ezt a mentõorvos mondta rólam, miután két hét alatt tizennégyszer vitt be szirénázva a mûjégrõl a balesetire. Meg aztat is mondta, hogy többet tanult tõlem a különbözõ ficamokról és zúzódásokról, a két hétbe, mint az egyetemen öt év alatt. Amúgy tény, hogy például a nagymuter inkább ott van a szeren, most is mikor a csõtörés után jégmezõ lett az utca, olyan kûröket produkált, amikkel forradalmasíthatná a mûkorcsolyát, ha megtudná ismételni õket. A specialitása a helyben csúszkálásból indított angolspárga, halálsikollyal.

És a többi téli sporttal, hogy állsz?

A snowboardozást csak egyszer próbáltam, mert kettétört a vasalódeszkánk. Viszont a szánkózást csíptam, mikor apró suttyó voltam. Eleinte csak gatyaféken csúsztam, de rájöttem, hogy az hosszútávon heresorvadáshoz vezet. Ezt onnét tudom, hogy elõtte is, utána is lemértem. Úgyhogy inkább letörtem a kukák fedeleit a kapualjba, oszt azokon ródliztam, ezért már idõ elõtt kihullottak a tejfogaim a házmester pofonjaitól. Késõbb lett igazi szánkóm is, amit a Lali sógor Riga mopedjével húzattunk, amíg keresztbe nem fordult elõttünk, a körzeti megbízott, MTK-ás Zsigája. De aztán egy téli este, egy hazánkban ideiglenesen állomásozó haverom, akit Dimitrijnek hívtak, a nimfomániás csajáról, Lénáról mesélt, azóta pedig max. egy téli sport izgat fel: zsákolni egy eszkimó nõvel.

Életrajz | Kiadványok | Fotók | Videók | Hangjátékok | Írások | Képregény | Poetix | Szanticska | reklám | Kapcsolat