Életrajz Kiadványok Fotók Videók Hangjátékok Írások Képregények Poetix Szanticska Reklám Kapcsolat
Mobil Életrajz Kiadványok Fotók Videók Hangjátékok Írások Képregények Poetix Reklám Kapcsolat

Tetkók

Néhány éve még ferde szemmel néztek arra, aki valamilyen szöveget vagy ábrát tetováltatott magára, manapság viszont már szinte konzervatívnak tûnik ez a szokás, mivel az egyéni fazon kialakításában már olyan extrémebb eszközök is rendelkezésre állnak mint a billogozás vagy a heg tetoválás.

Hogy állsz a tetoválásokhoz Zsolti?

Azt, hogy király! Rajtam is van pár. Például egy Vodka felírat cirill betûkkel, a Teca neve is rajtam van, csak mikor taknyoltam egyet rövidgatyába és pólóba a szimszonommal, az aszfalton csúszva elmosódott a felírat és most Kocának lehet olvasni, de így talán még kifejezõbb. A lábfejeimen meg van egy Bal és egy Jobb felírat, mer régen mindég fordítva húztam fel a veszkó csizmám, oszt törzsvendég lettem az ortopédián. A vakbélmûtétem helye meg olyan mint egy nonfiguratív hegtetoválás, mert a doktort mûtét közbe telefonon keresték, ezér a varrást az egyik takarítónõ fejezte be, aki korábban betanított szövõnõ volt a lõrinci fonóban.

A családból hódol még valaki ennek a szokásnak?

Ja. A nagyfater. Az mindég az aktuális hatalomhoz dörgölõzött, úgyhogy van rajta Horthy Miklós, Rákosi, és Kádár tetoválás is, meg mikor lakást próbáltak kapni a tanácstól, a kedvezõ elbírálás miatt felvarratta magára az ügyintézõ képét, ami miatt késõbb állandóan ajánlatokkal zaklatták a gõzfürdõben, mert az aktakukac egy pasi volt. Ja és ne felejtsem el, hogy megcsináltatta a nagymuter képét is, ami világszám, mert a tetkó az évtizedek alatt együtt ráncosodott és fonnyadt a modellel, úgyhogy most is megszólalásig hasonlít a mamára. A nagymuteron amúgy semmilyen ábra sincs, mert neki nincsenek olyan bálványai mint nekem a Pokolgép, a Sepultura, vagy a mongyuk álmaim sporkocsija a Skoda 120 GLS. Talán csak egyetlen kivétel akad, a csirkefarhát.

De azt csak nem fogja magára tetováltatni a nagymamád...

Mér? Praktikus lenne, mer úgyse nincs beszélõ viszonyban a hentessel, úgyhogy duma helyett csak felgyûrné az alkarján az otthonkája ujját, megmutatná a képet, oszt már csomagolnák is neki a farhátot, jó májfoltosat. Amúgy a mama egy idõbe filózott azon, hogy az egyetlen dolgot, ami igazán közel áll a szívéhez megörökítteti a bõrén, de a Hudálekné keresztülhúzta a számítását, mert eltörte a mákdaráló tekerõjét, törött tekerõvel pedig gáz lett volna. Én meg a billogozáson agyalok régóta, tudod, tüzes vassal METÁL felírat a vállamba, vagy egy MUFFOT AKAROK! szöveg a köldököm alá. Az tök brutál lenne. De a Teca elvette a kedvem, mer tegnap számon kérte rajtam a kosztpénzt, oszt mellbelökött a konyhába, én meg megtántorodtam és ráültem a tûzhely forró gázrózsáira. Majdnem becsináltam öcsém! Még szerencse, hogy a Hörpi talponálló, mert most egy ideig ülve nem tudok fogyasztani.

Életrajz | Kiadványok | Fotók | Videók | Hangjátékok | Írások | Képregény | Poetix | Szanticska | reklám | Kapcsolat