vissza

Kutyák

 A tajvani hatóságok őrizetbe vettek egy kutyát, mert azzal vádolják, hogy megölt egy 85 éves férfit. A rendőrség információi szerint az eb megharapta az idős embert, aki ezért kórházba került, ahol leesett az ágyról és meghalt. A hozzátartozók szerint a tragédiáért a kutya a felelős. Az ügy kapcsán megszólaltattuk Rokker Zsoltit és nagymamáját is.

Szerinted Zsolti van értelme börtönbe zárni egy kutyát?

A bűnözőknek rács mögött a helyük! Engemet is bezártak annak idején fél napra a takarító szerek közé, mikor brahiból leittam a tartósítót a biosz szertárban a varangy embriókról. Monták is a Bejmüllerék, hogy van bennem spiritusz. Amúgy hallottam én is má gyilkos kutyáról. Ott volt mingyár a Lali sógor pitbullja a Csimbók, amit 40 rúgóért vett a piacon, és kiderült, hogy kábé annyira pitbull mint ahogy a Deák Bill Májkel Fletli. Mer a Lali már a biznisz előtt megitta az áldomást, és csak másnap józanul vette észre, hogy amit törzskönyvnek adtak a kutyához, az egy Rakéta porszívó 81-be lejárt garancia papírja. A Csimbóknak több baromfi száradt a lelkén mint a VUK-nak. Kacsa, liba, tyúk vagy saválló gumicsizma, neki tök mindegy. Mindent széjjel rág. Fogazik mint a Teca. A múlt héten a Kondrát Feri szőnyegtisztító Barkasáról rágta le a téli gumikat. Egy pirannya öcsém!

És a néninek mi a véleménye?

Szerintem is vannak ebek, amiket áristomba kéne csukni, hogy ottan száradjanak. Mint a Fifi, a Hudálekné pincsi keveréke. Aztat szekszuális zaklatásért kéne sittre vágni. Mer mikor érzi, hogy tüzelnek a macskák, kutya fajzat létére, úgy begerjed, hogy még a legyet is fényesre nyüstölné, ha nem rettegne a szárnyas ragadozóktól. De az igazán kellemetlen az, mikor csimpaszkodik a bokámon, oszt azon bujálkodik nyifogva. Mindég kiszakíccsa a nájlon harisnyámat. Hiába rázom a lábomat mint a Komár Laci a nádudvari haknin, képtelenség levakarni. Múltkor is pont gyöttek a nőegyletből, hogy megbeszéljük a hétvégi rumosteja délutánt, oszt a Fifi akkor is ottan élvezkedett a lábikrámon, hiába ütöttem a szén piszkálóval. Osztan még akkor is rajtam lambadázott, mikor az aktivisták már egy órája hazamentek. Kínosabb volt, mint mikor Sztálin elvtárs születésnapján ökör sütés volt a Láng gépgyárba, oszt akkorát tüsszentettem, hogy beesett a parókám a parázsba.

Te mit tennél Zsolti, ha gyilkossággal vádolnák a kutyádat?

Eladnám a filmjogokat az Endrú Vajdának, és felőlem szerepelhetne a filmbe a Dobó Kata is, valamelyik tömegjelenetbe, például mikor több tízezer szőke maca tüntet az erkélyünk előtt, hogy szabadítsam ki Willyt a sliccem mögül. De sajna ez a terv már kútba esett, mer nem tarthatok blökit. Pedig olyat mint a Lali Csimbókja, szívesen vállalnék, mer rokon lelkek vagyunk, vadnak születtünk és az utca nevelt. De mellettünk éhen veszne az állat, merhogy a nagymuter olyan fukar, hogy a lerágott csirke csontokat is újra panírozza, oszt másnap megint elénk löki. Esetleg egy anyakonda kígyó jöhetne szóba, mer az csak havonta eszik és két hónapra biztos lenne kajája, bár a Fifinek meg a Halináné macskájának nem lehet nagy a tápértéke…

info@rokkerzsoltti.hu | 06 20 9734123