vissza

Lomtalanítás

Van akinek csak terhére van, van akinek pedig jövedelemforrást jelentenek a lomtalanítások, és vannak olyanok is, akik csak kíváncsiságból böngészik át a lomokat, hátha valamilyen "kincset" lelnek benne. Rokker Zsolti és családja mindhárom kategóriában érintett, hiszen a nagymama irtózik a rumlitól, Zsolti viszonteladóként érintett, a nagyfater pedig mint az ősközösségi társadalom reprezentánsa, a gyűjtögető életmód híve.

Úgy hallottuk Zsolti, hogy szereted a lomtalanításokat, igaz ez?

Igaz minden szavad, mint a diagnózisok a nagyfater kórlapján. Végeztem kukabúvár tanfolyamot is. Az első gitáromat is a szemétből ástam elő. Asztán rengeteget játszottam rajta. Megfordítottam és azon snóbliztunk. Amúgy én leginkább olyan dolgokat keresek amit a méhes csávó beveszi kilóra, mint a Teca a korpa tablettát. Az emberek amúgy pazarlóak, tök állat dolgokat kiraknak. A múltkor egy komplett robogót találtam a ház előtt, nagy mákom volt vele, mer ha egy perccel később szúrom ki, elviszi a postás. Annak is kellett volna, de én voltam a szemfülesebb, két sarkot ugyan futott utánam, de asztán lelassította a guta ütés.

Te is szoktál kipakolni Zsolti, vagy csak turkálsz?

Egyszer mondta nekem a nagymuter, hogy tegyem ki a nagyfater szűrét, mer már nagyon viseltes, ócskaság. Ki is raktam, bár erősen tiltakozott a papa, oszt csak másnap, mikor a zsernyákok visszatranszportálták, derült ki, hogy csak a régi posztó kabátját kellett volna kiraknom, nem őtet. Egyszer engemet is fölpakoltak a kukások, mer a Hudálekné kidobta a régi erjedt befőttjeit, én meg rájuk vetettem magamat, mint a ganajtúró tehénlepényre. Leittam a levüket, oszt a szeméttelepen tértem magamhoz arra, hogy a sirályok csipkodják a kukacomat, ugyanis pucérra leraboltak, nem volt rajtam semmi csak a vakbél műtétem helye. Még a tetkó matricáimat is leáztatta valaki.

És a néninek milyen a viszonya a lomtalanításokkal?

Rapszodikus, mint a bélműködésem. Egyrészt jó, mer akkor a Zsolti bányászkodik valahol, oszt nem a tévé előtt döglődik, az orrát kurkászva. Mer ne a napot lopja, lopjon inkább egy mákdarálót, mer az enyimnek a tekerőjét a Hudáleknéjék kurblinak használták, hogy beindíccsák a fapados Moszkvicsukat, oszt eltörték. A buzik! Amúgy rühelem a lomolást, mer rosszarcú népek gyűlnek a kapunk elé, olyanok, hogy a Magda Marinko hozzájuk képest, kisjézus a jászolban. Az uram viszont mindent összeszed, a tüszős mandula gyulladástól kezdve a néger műlábig mindent, olyan a szobánk mint egy szatócsbolt. A plafonig ér a sok szemét, ha meg kidobnék valamit, folyamatosan kezd sípolni az uramra kapcsolt EKG monitor, oszt addig válságos az állapota, amíg vissza nem pakolok mindent. Ez van. Most megyünk, veszünk finom ipari tepertőt a kutyaeledelesnél, mer kijött a börtönből a Halináné élettársa, oszt meghívtam őket ebédre. Na Isten áldja magukat.

info@rokkerzsoltti.hu | 06 20 9734123