vissza

Szomszédok

Megbírságoltak egy nyugdíjast Németországban, mivel a 63 éves férfi annyira megörült szomszédja elhalálozásának, hogy tűzijátékos kerti ünnepséget csapott és eufórikus éneklésbe kezdett. Ráadásul a "rendezvény" kezdetét akkorra időzítette, amikor éppen kivitték az elhunytat a házából egy koporsóban. A városi bíróság az elhunyt emlékének meggyalázása miatt 2700 eurós büntetést szabott ki rá. Az ügy kapcsán szóba elegyedtünk Rokker Zsoltival és nagymamájával.

Mit szólsz Zsolti a rosszmájú nyugdíjas esetéhez, aki megünnepelte a szomszédja halálát?

Számomra az ilyen viselkedés nem újdonság, hiszen például a nagymuter detto ugyanez. Pölö a mákdarálós affér óta, bármi baja van a Hudáleknénak, a mama úgy örül, mint akit kihúztak a tombolán. A múltkor is rácsapta a huzat a Hudálekné tíz körmére a budiajtót, mer mióta beszakadt az ülőke a Tecus alatt, az ajtókeretbe kell kapaszkodni kábelfektetés közbe, szóval befeketedtek a körmeji a Hudáleknénak, oszt úgy üvöltött, mint akit nyúznak, plusz sóznak. Na akkor a mama például kibontott egy üveg szávjeckoje tankpezsgőt örömibe, amit még hetven akárhányba kapott, mikor egy táncversenyen rálépett egy gazdátlanul heverő kaszinó tojásra, oszt úgy lement angol spárgába, hogy csak egy hét múlva jött föl, traumatológusi segédlettel.

Tényleg ilyen kárörvendő a néni?

Ha a maga darálóját tette volna tönkre az a cemende, maga se rajongana érte. Mer az a Hudálekné egy boszorka, egy vasorú bálna! A Halinánénak is el akarta szeretni az emberét! Azt a Sittes Jocót, aki annyit volt már rács mögött, mint én beöntésen. A haverjai csak zebrának híjják, annyit volt rajta a csíkos rabruha. Szóval az a fehérmájú prütykölőgép szemet vetett rá, oszt, hogy elcsábícsa, olyan mélyen dekoltázsolt ruhát vett föl, hogy a szőrös köldöke is kilátszott belőle. Rájadásnak szűk is volt neki, mint szegény Jimmynek a négy oktáv, oszt mikor lehajolt egy csikkért, végigrepedt rajta. Ott állt abba a kutyatej színű műanyag bugyogóba, oszt a Jocónak kocsonyán lógott a szeme. Ha nem jön érte, akkor is a rabomobil, tán ott helybe neki is esik, mint bélpoklos a svédasztalnak.

Szerinted Zsolti, a "rossz szomszédság török átok"?

Tudja a gyíkom, hogy a nagymuter milyen átok, de az biztos, hogy akinek ő a szomszédja, az befizetett egy idegösszeröffenésre. A Gyula szomszéd is szerintem miatta lett fatökü, mer vékonyak a falak, és minden áthallik. Oszt mikor a szerencsétlen belekezdett a heti polírozásba, a mama el kezdte ütlegelni a falat a botjával, meg óbégatott, mer nem tudott koncentrálódni a Tövismadarak sorozatra, a zajok miatt. Eztet eljátszotta vagy ötvenszer-százszor, oszt le is küldte a Gyula libidóját végleg a pinyóba. A nagymuter mindenkinek beléköp a levesébe, na persze csak képletesen, nem bő nyállal. Nekem is megígérte, hogy rámhagyja a lakást, ha nem iszok, oszt ma még egy kortyot se nyeltem, de a kéró még mindég az ő nevén van.

info@rokkerzsoltti.hu | 06 20 9734123