vissza

Téli sport

A téli sportok szerelmesei egész évben azt várják, hogy a hőmérő fagypont alatti hőmérsékletet mutasson, essen a hó, és végre előkerüljön a korcsolya, a sí léc, a snowboard. Bár elég rapszodikus az időjárás, ez idén sincs másképp. Kíváncsiak voltunk vajon Rokker Zsolti, hogy viszonyul a témához?

Hogy állsz a téli sportokkal Zsolti?.

Van amit komálok, van amitől meg herótom van. A korcsolya például eleinte bejött, mer láttam a profikat, akik úgy téptek, hogy a Tokaj-expressz ahhoz képest temetési menet. Oszt én is száguldani akartam, de kiderült, hogy a ritmikus sportgimnasztikához több közöm van, mert ahogy először a jégre botorkáltam, bemutattam egy másfél fordulatos előre szaltót, homloklebenyes tompítással. Persze nem direkt. Arra már nem emlékszek, hogy megtapsoltak-e, csak az rémlik halványan, hogy egy fehér köpenyes alak azt kérdi tőlem: Hányat mutatok Zsolti? A nagymuter azt mondta, hogy örüljek az agyrázkódásnak, mert így legalább kiderült, hogy van agyam.

És a családból mindenki ilyen suta a jégen mint te?

Én nem suta vagyok öcsém, hanem "kreatív önpusztító". Ezt a mentőorvos mondta rólam, miután két hét alatt tizennégyszer vitt be szirénázva a műjégről a balesetire. Meg aztat is mondta, hogy többet tanult tőlem a különböző ficamokról és zúzódásokról, a két hétbe, mint az egyetemen öt év alatt. Amúgy tény, hogy például a nagymuter inkább ott van a szeren, most is mikor a csőtörés után jégmező lett az utca, olyan kűröket produkált, amikkel forradalmasíthatná a műkorcsolyát, ha megtudná ismételni őket. A specialitása a helyben csúszkálásból indított angolspárga, halálsikollyal.

És a többi téli sporttal, hogy állsz?

A snowboardozást csak egyszer próbáltam, mert kettétört a vasalódeszkánk. Viszont a szánkózást csíptam, mikor apró suttyó voltam. Eleinte csak gatyaféken csúsztam, de rájöttem, hogy az hosszútávon heresorvadáshoz vezet. Ezt onnét tudom, hogy előtte is, utána is lemértem. Úgyhogy inkább letörtem a kukák fedeleit a kapualjba, oszt azokon ródliztam, ezért már idő előtt kihullottak a tejfogaim a házmester pofonjaitól. Később lett igazi szánkóm is, amit a Lali sógor Riga mopedjével húzattunk, amíg keresztbe nem fordult előttünk, a körzeti megbízott, MTK-ás Zsigája. De aztán egy téli este, egy hazánkban ideiglenesen állomásozó haverom, akit Dimitrijnek hívtak, a nimfomániás csajáról, Lénáról mesélt, azóta pedig max. egy téli sport izgat fel: zsákolni egy eszkimó nővel.

info@rokkerzsoltti.hu | 06 20 9734123