vissza

Tetkók

Néhány éve még ferde szemmel néztek arra, aki valamilyen szöveget vagy ábrát tetováltatott magára, manapság viszont már szinte konzervatívnak tűnik ez a szokás, mivel az egyéni fazon kialakításában már olyan extrémebb eszközök is rendelkezésre állnak mint a billogozás vagy a heg tetoválás.

Hogy állsz a tetoválásokhoz Zsolti?

Azt, hogy király! Rajtam is van pár. Például egy Vodka felírat cirill betűkkel, a Teca neve is rajtam van, csak mikor taknyoltam egyet rövidgatyába és pólóba a szimszonommal, az aszfalton csúszva elmosódott a felírat és most Kocának lehet olvasni, de így talán még kifejezőbb. A lábfejeimen meg van egy Bal és egy Jobb felírat, mer régen mindég fordítva húztam fel a veszkó csizmám, oszt törzsvendég lettem az ortopédián. A vakbélműtétem helye meg olyan mint egy nonfiguratív hegtetoválás, mert a doktort műtét közbe telefonon keresték, ezér a varrást az egyik takarítónő fejezte be, aki korábban betanított szövőnő volt a lőrinci fonóban.

A családból hódol még valaki ennek a szokásnak?

Ja. A nagyfater. Az mindég az aktuális hatalomhoz dörgölőzött, úgyhogy van rajta Horthy Miklós, Rákosi, és Kádár tetoválás is, meg mikor lakást próbáltak kapni a tanácstól, a kedvező elbírálás miatt felvarratta magára az ügyintéző képét, ami miatt később állandóan ajánlatokkal zaklatták a gőzfürdőben, mert az aktakukac egy pasi volt. Ja és ne felejtsem el, hogy megcsináltatta a nagymuter képét is, ami világszám, mert a tetkó az évtizedek alatt együtt ráncosodott és fonnyadt a modellel, úgyhogy most is megszólalásig hasonlít a mamára. A nagymuteron amúgy semmilyen ábra sincs, mert neki nincsenek olyan bálványai mint nekem a Pokolgép, a Sepultura, vagy a mongyuk álmaim sporkocsija a Skoda 120 GLS. Talán csak egyetlen kivétel akad, a csirkefarhát.

De azt csak nem fogja magára tetováltatni a nagymamád...

Mér? Praktikus lenne, mer úgyse nincs beszélő viszonyban a hentessel, úgyhogy duma helyett csak felgyűrné az alkarján az otthonkája ujját, megmutatná a képet, oszt már csomagolnák is neki a farhátot, jó májfoltosat. Amúgy a mama egy időbe filózott azon, hogy az egyetlen dolgot, ami igazán közel áll a szívéhez megörökítteti a bőrén, de a Hudálekné keresztülhúzta a számítását, mert eltörte a mákdaráló tekerőjét, törött tekerővel pedig gáz lett volna. Én meg a billogozáson agyalok régóta, tudod, tüzes vassal METÁL felírat a vállamba, vagy egy MUFFOT AKAROK! szöveg a köldököm alá. Az tök brutál lenne. De a Teca elvette a kedvem, mer tegnap számon kérte rajtam a kosztpénzt, oszt mellbelökött a konyhába, én meg megtántorodtam és ráültem a tűzhely forró gázrózsáira. Majdnem becsináltam öcsém! Még szerencse, hogy a Hörpi talponálló, mert most egy ideig ülve nem tudok fogyasztani.

info@rokkerzsoltti.hu | 06 20 9734123